رئیس پژوهشکده: دکتر محسن گرامی -استاديار دانشکده مهندسی عمران
داخلی:31532922
تاريخچه:
ضرورت شناسايي نقاط قوت و ضعف فناوريهاي نوين ساختماني جهت ترويج آن در داخل كشور يكي از نيازهاي مهم صنعت ساختمان به شمار ميرود كه بررسي آن نيازمند انجام تحقيقات كاربردي در دانشگاههاي كشور ميباشد. در سال 1385 ضرورت اين مهم در شوراي گروه عمران دانشكده مهندسي مطرح و مورد تصويب قرار گرفت. به دنبال آن موضوع تشكيل گروه پژوهشي فناوريهاي پيشرفته ساختمان مورد پيگيري قرار گرفت كه پس از انجام پيگيريهاي لازم در سال 1387 با تأسيس اين گروه پژوهشي در دانشگاه سمنان توسط وزارت علوم, تحقيقات و فناوري موافقت شد. در حال حاضر اين گروه پژوهشي در دانشكده مهندسي عمران مستقر و در حال فعاليت است.
ضرورت تشكيل گروه پژوهشي و فعاليتهاي تحقيقاتي:
با افزايش روزافزون جمعيت جوان در كشور، تقاضاي مسكن روبه فزوني گذارده است. در اين شرايط روشهاي سنتي و رايج ساخت ساز, پاسخگويي نياز مسكن نميباشد. از اين رو ضرورت يافتن راه حلي سنجيده به منظور تأمين اين نياز مورد توجه محققين و دست اندركاران بخش مسكن و ساختمان قرار دارد. به منظور افزايش سهم توليد انبوه مسكن از كل ساخت و ساز كشور و همچنين افزايش توليد واحدهاي مسكوني, صنعتي كردن ساختمانسازي در جهت توليد انبوه مسكن، مناسبترين راه حل در آن زمينه ميباشد, در راستاي توليد انبوه ساختمان و اجزاي آن به روش صنعتي, تشكيل اين گروه پژوهشي در دانشگاه سمنان به منظور سياستگذاري و استفاده بهينه از فناوريهاي نوين در امر ساختمان خصوصاً و مسكن با در نظر گرفتن شرايط اقليمي و ساير مقتضيات كشور ضروري و مورد نياز تشخيص داده شد.
توليد صنعتي مسكن به ويژه در روند انبوهسازي براي اقشار متفاوت جامعه همواره مدنظر و مورد توجه مديران و دست اندركاران ذيربط بوده است. دستيابي به راه حلهاي سريع و مناسب در طراحي، توليد و اجراي ساختمان به گونهاي كه علاوه بر پاسخگويي به نياز مسكن، تأمين كننده شرايط مناسب در فضاي زيست براي گروههاي استفاده كننده باشد تنها به بكارگيري روشهاي منطقي صنعتي ميسر مي گردد. بديهي است كه تحقق اين اهداف نيازمند سياستگذاري، برنامهريزي و هماهنگسازيهاي متعدد و پر دامنه است. مأموريت اصلي و راهبردي پژوهشكده فناوريهاي نوين مهندسي عمران, بررسي روشهاي بهينهسازي انرژي در صنعت ساخت و ساز, بررسي و معرفي روشهاي نوين ساخت و اجراي سازههاي جديد، ارزيابي تكنولوژي اجراي سيستمهاي نوين در مهندسي عمران مي باشد.
اين پژوهشكده شامل گروههاي پژوهشي زير می باشد:
1- گروه پژوهشي مصالح نوين عمران
2- گروه پژوهشي روشهاي نوين اجراي عمران
3- گروه پژوهشي سيستمهاي نوين ساخت
زمينههاي فعالیت:
- سوق دادن ساختمانسازي كشور به سوي صنعتي شدن.
- ایجاد پایگاه های اطلاعاتی در زمینه فناوری ساختمان و مصالح ساختمانی.
- بررسي و كاربردي شيوههاي استفاده از فن آوريهاي جديد و مناسب بين المللي.
- كاهش جرم ساختمان - كاهش مصرف انرژي - كاهش قيمت تمام شده بنا.
- ارائه طريق در جهت اصلاح روشهاي سنتي و پيشساخته موجود.
- راههاي تشويق فن آوران ايران و حمايت از ورود فنآوريهاي نوين ساختماني.
- ارتقاء كيفيت ساخت و ساز و افزايش عمر مفيد ساختمان با بهرهگيري از فنآوريهاي جديد.
- توسعه شيوههاي مديريت نوين در اجراي پروژههاي ساختماني.
- ارائه روشهاي بهينه براي استفاده از مصالح ساختماني.
- فراهم نمودن زمينه مناسب براي جذب متخصصين ساختماني به منظور انتقال دانش فني.
به منظور کسب اطلاعات بیشتر به فایل ذیل صفحه مراجعه نمایید.