جلسه هماهنگی برگزاری نخستین همایش ملی تأثیرات تغییرات اقلیمی بر رخداد حوادث و سوانح ( پیامد ها،آمادگی و پاسخگویی ) برگزار شد

نخستین جلسه هماهنگی برگزاری همایش ملی مشترک با جمعیت هلال احمر و استفاده از ظرفیت‌های همکاری پژوهشی با جمعیت هلال احمر استان، در سالن شهید چمران معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه دانشگاه سمنان برگزار شد.

به گزارش رابط خبری حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه از برگزاری جلسه هماهنگی همایش ملی مشترک دانشگاه سمنان با جمعیت هلال احمر استان سمنان خبر داد. در این جلسه که با حضور دکتر درخشان مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان برگزار شد جزئیات برگزاری همایش  مشترک ملی با عنوان  « تأثیرات تغییرات اقلیمی بر رخداد حوادث و سوانح » مورد هم اندیشی طرفین قرار گرفت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان تصریح کرد : تغییرات اقلیمی یکی از بزرگترین چالش‌های جهانی است که اثرات آن در حال حاضر و در آینده بر تمامی ابعاد زندگی انسان‌ها و محیط‌زیست مشهود است. این تغییرات که ناشی از فعالیت‌های انسانی مانند انتشار گازهای گلخانه‌ای، تخریب جنگل‌ها و مصرف بی‌رویه منابع طبیعی است، موجب تغییرات قابل توجهی در الگوهای آب و هوایی، افزایش دما، ذوب یخچال‌ها و تغییرات در الگوهای بارش می‌شود.

وی افزود : توجه به تأثیرات تغییرات اقلیمی بر رخداد حوادث و سوانح از آنجا که می‌تواند به کاهش خسارات انسانی و مالی و همچنین کاهش شدت بحران‌ها کمک کند، امری ضروری و حیاتی است. همکاری‌های ملی ، بین‌المللی و پژوهشی در این زمینه می‌تواند به پیشگیری و مدیریت بهتر حوادث طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی منجر شود و زمینه‌ساز کاهش آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی در آینده گردد.

دکتر احسانی  اظهار داشت در این شرایط، نقش سازمان‌هایی همچون جمعیت هلال احمر که به‌عنوان نهادهای امدادی و حمایتی در پاسخ به بحران‌ها عمل می‌کنند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و دانشگاه سمنان به همین دلیل در نظر دارد همایشی با هدف ارتقاء سطح علمی و پژوهشی در زمینه تغییرات اقلیمی و اثرات آن بر وقوع حوادث و سوانح برگزار نماید.

عضو هیأت رئیسه دانشگاه سمنان حضور دانشکده های مختلف در دانشگاه سمنان نظیر دانشکده مهندسی عمران و کویرشناسی را که از توانمندی های مطلوبی در زمینه های مرتبط با همایش پیشنهادی برخوردار می باشند را یکی از دلایل تعامل با جمعیت هلال احمر استان سمنان برشمرد و ابراز امیدواری کرد همایش مذکور بتواند دستاوردهای خوبی به منظور بررسی چالش‌ها و راهکارهای موجود در زمینه کاهش آثار تغییرات اقلیمی و آمادگی برای مقابله با سوانح طبیعی ارائه نماید.

گفتنی است در این جلسه پیشنهاد شد:  دکتر کولیوند رئیس جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس این همایش و دکتر سیف الله سعدالدین رئیس دانشگاه سمنان به عنوان دبیرکل همایش و دکتر محمد رحیمی استاد دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان دبیری علمی همایش را عهده دار شوند.

در این جلسه که با حضور برخی از اعضای هیأت علمی دانشگاه سمنان و کارکنان جمعیت هلال احمر استان سمنان برگزار شد، حاضرین در جلسه نظرات و پیشنهاداتی را در خصوص برگزاری باشکوه این همایش مطرح کردند.

 
 

 

کلمات کلیدی
مصطفی رئوفی
تهیه کننده:

مصطفی رئوفی

تصاویر

 -  -  -  -

0 نظر برای این محتوا وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *